Zabavala nas je Lucija Ćirović

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

V torek, 29. decembra, smo se že drugič v tem mesecu družili na zoomu. Na računalnike je devetnajst članov to pot »pripela« Lucija Ćirović, naša znana stand up komičarka, lutkarica, igralka in ventrilokvistka.

Sproščeno smo se z njo pogovarjali že pred začetkom srečanja in tako je potekal tudi njen program. Beseda je tekla o kovidu in njegovem doživljanju, o tem, da ima takole druženje prek ekranov tudi prednosti, saj nas siv deževen dan v dnevnih sobah ni motil. Sledile so seveda tudi šale, največ simpatij pa je požel Koko, lutka – petelin, s katero Lucija zabava predvsem odrasle. Za otroke, zanje veliko dela, uporablja druge »zverinice«.

S Kokom je Lucija izvedla šaljiv program, kjer je nastopila v vlogi ventrilokvistke. Gre za posebno tehniko govorjenja brez premikanja ustnic. Pri nas je edina, ki se s tem ukvarja, in to, kot smo izvedeli v razgovoru po koncu programa, že od leta 2015. Iz ventrilokvizma je na AGRFT tudi magistrirala, se pa seveda stalno izpopolnjuje, tudi v tujini. Tehnika je po svoje fizično naporna in zahteva tudi prilagajanje besedila tovrstni izgovorjavi (kritična sta npr. soglasnika m in p, ki ju izgovarjamo prek ustnic).

Ko gledamo in se smejemo šalam, se ne zavedamo, koliko dela je vanje vloženega. Videz, da je vse popolnoma enostavno, uspeva samo velikim strokovnjakom. In to naša gostja Lucija Ćirović (z dvema mehkima ć, kot je poudarila v šali) nedvomno je. Z zabavnim dogodkom nam je polepšala mrk, siv, deževen dan in nam prinesla nekaj sonca s smehom, ki gaje sprožala.

Predsednica Jožica ji je na koncu zaželela še veliko uspehov, Lucija pa nam lepo novo leto s čim manj preprekami.

Letos nam teh res ni manjkalo…

 

Ivančna Gorica, 29. decembra 2020

Joža Železnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×