Občni zbor smo imeli v živo

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Letošnji Občni zbor je po dveh letih korone znova potekal v živo. Srečali smo se v torek, 8. marca ob 15,30, kar ni običajna ura, pa še datum je bil simboličen. Tudi prostor, kjer smo se dobili, je bil neobičajen, namreč predavalnica v Srednješolskem centru v Ivančni Gorici. Udeležilo se ga je trideset članov, kar za sklepčnost sicer ni bilo dovolj, vendar smo si »zapovedani« premor zapolnili s predavanjem o diagnostiki v patologiji.

Dnevni red je bil standarden. Poleg rednega poročila o lanskoletni dejavnosti društva, ki ga je podala predsednica Jožica Lampret, smo slišali več o finančnem poslovanju društva (to je ustvarilo presežek 3.500 €, kar ni malo za naš skromen proračun), poročal pa je tudi predstavnik Nadzornega odbora. Planirali smo finančno poslovanje in letošnje aktivnosti.

Nekaj sprememb so doživeli organi društva. Nadzorni odbor po novem sestavljajo predsednica, Danila Ilešič in člana Miran Grum ter Milena Zaletel. Predsednica Jožica Lampret se je podala v naslednji mandat, enako podpredsednica Metka Krajnc. Upravni odbor je nekoliko spremenil sestavo, tako da so v njem poleg predsednice in podpredsednice (članici po funkciji) še Jože Mestnik, Danica Geržina, Matjaž Marinček, Martina Vidrih Adler, Lidija Medved, Olga Grum in Joža Železnikar.

Za udeležence je bilo najbrž bolj kot to, kaj se je zgodilo, pomembno to, kaj se še bo. S tem nas je seznanila predsednica. Krožki, ki sedaj sploh niso delovali ali so delali na daljavo, naj bi ponovno začeli v živo. 22. marca bo ekskurzija v Ljubljano z ogledom Cukrarne in posebne razstave v Narodnem muzeju. V aprilu bo ekskurzija po literarnih poteh na Gorenjskem, ogledali pa si bomo tudi opero Ljubezenski napoj v ljubljanski Operi. V maju bomo organizirali prek Kompasa dvodnevni izlet na Bavarsko z ogledom tamkajšnjih gradov in tako izpolnili dvoletni dolg. Konec maja bo tudi zaključek študijskega leta na Gradišču, kjer smo se lani imeli izvrstno. Obeta se, predvidoma v aprilu, izid posebne monografije o kaščah v naši občini. V tekstu in sliki bo prikazanih 50 kašč, delo domoznanskega krožka, mentorja Štepca in zapuščina pokojne Tatjane Kordiš. Tako bomo prispevali svoj delež k ohranjanju naše snovne dediščine.

Letošnji občni zbor se je od običajnih razlikoval še v dveh stvareh. Prva je bilo žalostno dejstvo, da je umrl naš dolgoletni predavatelj dr. Mihael Glavan. Ravno na ta dan bi moral predavati o Finžgarju. Njegov spomin smo počastili z molkom, Matjaž pa je prebral pesem Krog avtorja Aleksandra Peršolje. Druga stvar je bil datum, to je 8. marec – dan žena. Da ne bi šel mimo nas kar tako, je Matjaž Marinček prisotne članice obdaril z vrtnicami. S tem je poskrbel za prvovrstno presenečenje in seveda požel veliko pohvalo. Srečanje smo zaključili s čajanko in klepetom, ki smo ga vsi že močno pogrešali.

Ivančna Gorica, 9. 3. 2022

Joža Železnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×