Pismo prof. dr. Ane Krajnc

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Na našo svečano prireditev 21. maja smo med drugimi povabili tudi predstavnika mreže SUTŽO in prejeli tale prijazni zapis:

 Spoštovana gospa predsednica Metka Krajnc, spoštovane članice in člani UTŽO Ivančna Gorica,

prejeli smo vaše vabilo na obeležje 20. obletnice vaše UTŽO in se vam zanj najlepše zahvaljujemo. Iskrene in velike čestitke: vam, vašim predhodnikom ter vsem članom in članicam UTŽO Ivančna Gorica. V svoji skupnosti opravljate izjemno poslanstvo v preučevanju in raziskovanju bogatega kulturnega in etnološkega izročila svojega lokalnega okolja. Vaša monografija o kaščah je neprecenljive vrednosti za lokalno in širšo skupnost. Starejšim občanom spreminjate starost, omogočate in spodbujate njihovo učenje in delovanje ter premagovanje družbene izločenosti, zato ste pomembno žarišče v svoji občini. Človeku je prirojeno, da se uči in deluje. V borbi za humanizacijo življenja starejših niste sami. Pripadate mreži 55 UTŽO po raznih krajih Slovenje, ki se združujejo v nacionalno mrežo Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje (SUTŽO) in preko nje tudi z mednarodnimi organizacijami s podobnimi cilji (PION oziroma Pass It On Network, PIMA, ki je Globalna mreža izobraževalcev, aktivistov in učenjakov za vseživljenjsko učenje odraslih, IFA oziroma International Federation on Ageing) in drugimi mednarodnimi združenji.

V prihodnje vam želim, da k sodelovanju pritegnete še druge starejše ljudi iz svojega okolja, razvijete nove programe, privabite nove mentorje in se razvijate. Razvoj je pomemben in potreben. Želim, da se čim večkrat vidimo na letnih posvetih mreže SUTŽO. Želim vam, da še naprej tako dobro in uspešno delujete.

Žal se bom vašega jubilejnega dogodka zaradi številnih obveznosti težje udeležila, vam pa po tej poti izrekam velik poklon za vsa vaša prizadevanja in vse dobre želje ob jubileju.

Še enkrat čestitke v svojem in v imenu naše mreže SUTŽO.

Lepe pozdrave, prof. dr. Ana Krajnc, predsednica mreže SUTŽO

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×