Za oko in dušo

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

V ponedeljek, 6. februarja, smo se zbrali v prostorih društva, bilo nas je 24, da bi v počastitev praznika kulture prisostvovali odprtju posebne razstave. Naš član Jože Gregorič je prispeval 21 fotografij, ki jih je posnel na svojih pohodih po gorah. Njegovo fotografsko oko vidi v naravi prizore in podrobnosti, ki jih drugi verjetno ne bi niti opazili. Razstavo je postavil Matjaž Marinček, ki je izbral fotografije, jo poimenoval »za oko in dušo« in opravil vso »tehniko«, potrebno za to, da so sedaj fotografije na ogled na našem stopnišču.

S fotografijami dobi stopnišče, ki vodi do društvenih prostorov, popolnoma drugačno vsebino in podobo. Trenutna razstava fotografij je četrta po vrsti, pri čemer je prve tri prispeval računalniško-fotografski krožek pod mentorstvom Matjaža Marinčka. Tega krožka sicer ni več, fotografski talenti v društvu pa so še, kot dokazuje Jože s svojimi fotografijami. V svoji skromnosti sicer pravi, da ni noben umetniški fotograf, da pač slika to, kar vidi, vendar njegovi izdelki govorijo drugače.

Otvoritev razstave je bila tudi priložnost za prijetno druženje, k čemur je pripomogel tudi »skromen prigrizek«.

Jože s svojim fotografskim očesom in aparatom spremlja tudi dejavnosti društva in s fotografijami bogati tekste za spletno stran in naše Utrinke. Naj bo tako tudi v bodoče…

Fotografiji v tekstu sta prispevala Ksenija Heric Marinček in Jože Gregorič, njegove so tudi te, ki sledijo in jih dodajam za tiste, ki razstave ne bodo videli.

Ivančna Gorica, 6. 2. 2023

Joža Železnikar

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×