Vsak konec je tudi nov začetek

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

V ponedeljek, 3. oktobra, je stopnišče, ki vodi do prostorov društva, dobilo novo podobo. Jurčiča, ki je tam gostoval več kot leto dni, so zamenjale fotografije Leščevja – Podbeneka. Njegovo podobo v treh letnih časih so na 21 fotografijah zajeli pod mentorstvom Matjaža Marinčka člani računalniško-fotografskega krožka Tone, Milena in Joža.

Foto: Matjaž Marinček

S fotografsko razstavo smo običajno zaključili študijsko leto kot dokaz dela krožka. Letos smo jo postavili na začetek novega študijskega leta 2022/23, saj se je računalniško-fotografski krožek, kot je rekel njegov mentor, izpel in ga v novem študijskem letu ne bo več. Ta konec naj bo torej začetek nečesa novega. Ideja o nadaljevanju fotografskih razstav društva se je že rodila, saj so med nami tudi formirani dobri fotografi, le na plano jih je treba »izbezati«.

Skupinica treh »fotografov« smo po mentorjevi ideji nekajkrat obiskali Leščevje in poskušali v fotografije zajeti tamkajšnjo jesen, zimo in pomlad. Z zimo smo imeli res srečo, saj smo bili v Leščevju ravno v času prvega in tudi zadnjega lanskega snega. Sicer pa smo v pokrajini po mentorjevih navodilih iskali detajle, ki jih sicer oko ne zazna. Lovili smo luno v vejah bora, slikali detajle na pokopališču in se spotoma praktično učili, kaj fotografiranje sploh je. Pri tem smo se tudi krasno zabavali.

Kako nam je uspelo, se lahko obiskovalci prepričajo pri ogledu razstavljenih 21 fotografij. Za razstavo jih je obdelal in pripravil mentor Matjaž Marinček, ki jo je tudi uradno odprl. (slika razstava 2). To je torej formalni konec računalniško-fotografskega krožka in začetek novega študijskega leta 2022/23. Toda stopnišče tudi brez njega ne bo ostalo prazno, fotografska razstava bo. K njej smo že nagovorili našega Jožeta, ki s fotografijami zvesto spremlja večino dejavnosti društva, sicer pa fotografira in dokumentira za svoj užitek. Morda so med nami tudi drugi fotografski talenti, pa zanje še ne vemo. Pa jih bomo že zbezali na plano…

Foto: Matjaž Marinček

Ivančna Gorica, 5. 10. 2022

Joža Železnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×