Vadba v zrelih letih

ZAKAJ SE MORAMO GIBATI?

,,Ležaj, ki se stalno vrti, ne zarjavi!,,

Vsakdo od nas, ki imamo že nekaj desetletji življenja za sabo, lahko opazi, da se z leti naš organizem spreminja. Vedno bolj smo lenobni, imamo manj  energije, manj smo gibljivi, vedno teže dihamo,… Tudi ravnotežje nam začne nagajati in spomin, začenjamo se rediti, vedno več je bolezenskih težav. In hitro zaključimo, kaj hočemo, EMŠO, nič se ne da narediti… , kar lahko vodi še v depresivno razpoloženje.

Ali je res tako? Ali res ne moremo nič narediti, da zaustavimo voz, ki drvi po klancu navzdol? Moja izkušnja in izkušnja mnogih govori, da so v naših rokah ključi do dobrega počutja. Le uporabiti, jih moramo! Pri tem pa je pogosto potrebno stopiti iz ustaljenih vzorcev delovanja. Tiste navade, ki so bile do npr. našega 30 leta v redu, zelo verjetno pri naših 50-ih, 60-ih,70-ih,… letih ne ustrezajo več za vzdrževanje dobrega počutja. Nekaj je potrebno spremeniti!

Vadba nam lahko pomaga ohraniti tudi čilost in ne samo to. Vadba nam lahko pomaga pomladiti se v biološkem smislu. Kdo se ne bi želel počutiti 10 ali 15 let mlajši? Če pa k temu prištejemo še mladostnejši izgled, smo verjetno vsi za!

Torej prisrčno vabljene in tudi vabljeni na organizirano vadbo!

Vaditelj: Drago Klajnšček

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress