Zaprli smo šolska vrata…

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×
Ne dobesedno in ne za vedno, le študijsko leto 2018/2019 smo v torek, 28. maja, uspešno zaključili. Kakšnih šestdeset študentov UTŽO se nas je zbralo v občinski sejni sobi in po kratkem kulturnem programu naredilo inventuro opravljenega dela. Program je vodil in povezoval Matjaž Marinček.

Srečanja se je kot zastopnik župana udeležil tudi podžupan Tomaž Smole. UTŽO po njegovem mnenju deluje preventivno, saj skrbi za telo in duha svojega članstva ter ga tako ohranja bolj zdravega in čilega. Povedal nam je, da bo občina sofinancirala športno dejavnost, tudi športne programe starejših.

V kulturnem programu so nastopili mladi vokalisti Glasbene šole Grosuplje, podružnice Ivančna Gorica. Ob spremljavi Polone Kopač Trontelj so nam Nika, Manca in Žiga zapeli šest pesmi iz glasbene zakladnice. Uvodoma je Matjaž Marinček k vsaki povedal nekaj besed o skladatelju. Mladi glasovi so napolnili sejno sobo, ki tovrstnih zvokov najbrž ne sliši ravno pogosto. Zahvalili smo se jim z močnim aplavzom in rožico, hvaležni za njihov trud, saj so nam dokazali, da znajo poleg tipkanja po pametnih telefonih početi tudi čisto drugačne stvari.

Tatjana Kordiš, mentorica domoznanskega krožka, je predstavila njihovo letošnjo dejavnost, ki so jo naslovili »Neznana znana Ivančna Gorica«. Z njeno zgodovino so se članice ukvarjale že prejšnje leto, v tem študijskem letu pa so se lotile novejše zgodovine od preloma 19. v 20. stoletje. Za nastanek kraja je bila usodna železnica, sicer pa so raziskale trinajst hiš, od tega štiri še stojijo. Njihove ugotovitve so že opisane na naši spletni strani, kamor je Tatjana Kordiš vestno poročala.

Na stenah sejne sobe visijo na ogled fotografije, ki so jih v fotografsko – računalniškem krožku naredili njegovi člani in članice pod mentorstvom Matjaža Marinčka. Fotografije bomo v juniju preselili v prostore našega društva.

Kaj vse se je dogajalo v študijskem letu 2018/2019, je poročala Jožica Lampret, predsednica društva. Članov ima društvo letos 89, od tega 16 moških in 73 žensk, kar je malo manj kot prejšnja leta. Študijskih krožkov je bilo 10, obiskovalo jih je 64 članov, ki so skupaj opravili 588 pedagoških ur. Uresničili smo celoten program, kot je bi načrtovan, bili pa so tudi nenapovedani dogodki, kot so delavnice Centra za krepitev zdravja in razstave.

Predsednica se je na koncu zahvalila vsem, ki so omogočili uresničitev programa. Kot sofinancerji so to Občina Ivančna Gorica in Ministrstvo za izobraževanje, s svojim delom pa so k temu prispevali mentorji ter člani in članice, ki jih je tudi navedla. Kajti samo po sebi se ne zgodi nič, za vsakim dogodkom je, sicer skrito, delo skupine navdušencev.

Za vesel zaključek programa je poskrbel Matjaž Marinček s svojo imitacijo Slavoja Žižka, nato pa je sledilo družabno srečanje ob hrani, ki jo je pripravil catering Jakob in sladicah, ki so jih napekle članice z območja Krke. Bile so slastne in hvala jim!

Ponovno se vidimo v oktobru, ko bomo začeli študijsko leto 2019/2020, do takrat pa bomo preživeli dolgo, vroče poletje…

Ivančna Gorica, 28. 5. 2019

Joža Železnikar

Foto: Jože Gregorič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×