Zabaval nas je Klemen Slakonja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Skupina štirinajstih članov se nas je v torek, 8. januarja ob 20,30, podala v Cankarjev dom v Ljubljani. V nabito polni Gallusovi dvorani je imel svoj tretji (razprodani) koncert Klemen Slakonja, naš igralec in, kot se je izkazalo, tudi dober pevec. Spremljal ga je Big Band RTV Slovenija, ki ga je vodil Lojze Kranjčan.

V skoraj dvournem koncertu, ki naj bi bil po napovedih »poln izjemnega talenta, zabavne glasbe, iskrivega humorja in nepozabnih presenečenj«, smo vse to tudi doživeli. Slakonja je bil glavni izvajalec programa, njegov voditelj, imitator znanih pevcev, ki jih je tudi parodiral in karikiral. Vmes sta se malo šalila z dirigentom Kranjčanom, pri nekaj točkah pa mu je pomagal znani igralec Branko Đurić – Đuro, ki je to pot nastopal kot pevec.

Pri Slakonjevem imitiranju znani tujih pevcev so moji možgani malo odpovedali, kajti te glasbe ne poslušam in je ne poznam. Da pa je bil pri tem več kot uspešen in zabaven, sem videla pri svoji najstniški sosedi, ki je od navdušenja kar norela poleg mene. Seveda je vsako točko pospremil tudi bučen aplavz občinstva. Da ni le imitator, temveč ima tudi izredne glasovne sposobnosti, je dokazal s svojo izvedbo znane kancone Vrni se v Soriento, ki jo je zapel s pravim opernim glasom, sicer posnemajoč Pavarottija.

Od znanih slovenskih pevcev smo lahko slišali njegovo imitiranje Kreslina, pa Magnifica, Treh sester, Dragojevića, Plestenjaka, Dedića, pa morda sem še koga izpustila. V njegovi izvedbi je »nastopil« tudi Slavoj Žižek, videli in slišali pa smo še Angelo Merkel in njegov sicer že svetovno znani skeč o Putinu. Ta video je na YouTubu videlo že več kot milijon in pol ljudi, med njimi je bil menda celo sam Putin.

V nekem intervjuju, ki so jih ta čas polni mediji, je izjavil, da svojo bodočnos, sicer diplomirani igralec, vidi predvsem kot pevec. Da ima za to potreben glas, smo slišali, ko je brez imitiranja in parodiranja zapel znani slovenski popevki Med iskrenimi ljudmi in Orion. Kot pevec me je na koncertu absolutno presenetil Branko Đurić – Đuro, ki je v svoji »slovenščini« zapel slovensko narodno pesem. Slakonja mu je pri tem malo pomagal in si zato prislužil priznanje, da je bosanski Kemal, ne Klemen.

Z nekaj komentarji je dokazal, da mu tudi naša dnevna politika ni tuja. Rešitev odnosov s Hrvaško je po njegovo n.pr. v tem, da se obe državi združita. Tudi pesem o penzionerjih, ki je bila sicer šala, je govorila o aktualnem problemu. Ker je Novo leto še blizu, sta Đuro in Slakonja koncert končala z znano popevko Silvestrski poljub, v njeno izvedbo pa sta vključila tudi občinstvo.

Slakonjeva fizična, psihična in pevska kondicija je vredna občudovanja. Skoraj dve uri je brez prestanka telovadil po odru, pel in govoril brez vsake predloge. Njegovo imitiranje je vključevalo tako glas kot gibe in mimiko obraza. Da pri tem ne gre le za zabavništvo in zabavljaštvo, sem se prepričala sama, saj me je njegova slika spremljala še ves naslednji dan.

Upam, da bo vzdržal pritisk trenutne slave in sledil svojemu poslanstvu, ne da bi izgorel. Da bi znal poskrbeti za svoje telo, dušo in družino, ne le za občinstvo, mu vsi želimo iz srca…

Ivančna Gorica, 9.1.2019

Joža Železnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×