Nemščina za vse generacije

»Kdor jezika špara, kruha strada«

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

»Kdor jezika špara, kruha strada« je lep slovenski pregovor, ki pove, da je potrebno govoriti, vendar pa v današnjem času samo materni jezik ni dovolj, da se lahko sporazumevaš s svetom.

Lansko jesen sem se odločil in se vpisal v krožek nemščine, ki ga izvaja Društvu Univerza za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) Ivančna gorica. Naša skupina se je učenja lotila zelo resno, kar se vidi tudi pri redno narejenih domačih nalogah. Presenetila me je naša zavzetost in delavnost, smo prava skupina, saj si pomagamo med seboj.

Mentorica Metka nas vzpodbuja k govorjenju, četudi ni vedno po pravilih nemščine, ampak samo tako bomo dobili fonetiko v ušesa in kasneje boljšo pravilno izgovorjavo. Mentorica potrpežljivo popravlja naše slovnične napake in dopolnjuje besede, ki se jih mi ne moremo spomniti.  Ima pozitivno energijo, ogromno prakse s poučevanjem odraslih in svoje znanje in izkušnje uspešno prenaša na nas.

Vse aktivnosti, ki jih izvaja Društvo UTŽO, so pohvale vredne in lep primer, da mora biti človek vse življenje aktiven, iskati nova znanja in osebno rasti.  Društvo je odprto za vse, ki se želijo ponovno učiti, saj starost in predznanje nista pomembna.  Prav zato ima univerza pred seboj neomejeno možnost rasti in razvoja v svojem okolju. Še enkrat hvala društvu za možnost izobraževanja, naj žanje še veliko uspehov na svoji poti.

Dušan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×