Ali je računalniški krožek zanimiv

Digitalna pismenost nam omogoča varno in kritično uporabo informacijske tehnologije v prostem času in pri sporazumevanju.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Mestna občina Celje je leta 2014 naredila raziskovalno nalogo med udeleženci izobraževanja računalništva  v tretjem življenjskem obdobju. Objava raziskave se začne z mislijo Henrya Forda:

Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young.

Izsledki raziskave so :

Udeleženci se v računalniški tečaj vključujejo zato, ker se želijo naučiti shranjevanje datotek (13,9%), uporabo programa Microsoft Office (10,2%), povezovanje z internetom (10,9%) in drugo. Preden so se vključili v računalniški tečaj, so imeli največ znanja na področju prižiga računalnika (19,4%) in poznali so pomen tipk na tipkovnici (15,3%) ter drugo. Vodje računalniškega tečaja pa menijo, da imajo udeleženci največ predhodnega znanja na področju prižiga računalnika (27,1%), odpiranju spletnih brskalnikov (20,8%) in poznajo pomen tipk na tipkovnici (18,8%). Po mnenju vodij računalniškega tečaja se njihovi udeleženci najpogosteje naučijo prižgati računalnik (21,4%) in odpirati spletne brskalnike (21,4%).

Kaj pa v našem društvu ?

Udeleženci tečaja so zakorakali že v 9 desetletje svojega življenja

V Društvo UTŽO Ivančna Gorica razvijamo dejavnosti za boljšanje življenja starejši. Z izobraževanjem starejši pridobivajo znanje za vsakdanje potrebe v družbi hitrih sprememb.

Vseživljenjsko učenje je postalo potreba vsakega človeka. Znanje in spretnosti moramo dopolnjevati vse življenje. To nam omogoča vključevanje v hitro spreminjajočo se družbo, v kateri živimo.

Tečajniki marljivo sledijo navodilom mentorja

Spodbujamo in pomagamo uresničevati aktivno staranje. Da starejši to potrebujemo, dokazuje iz leta v leto večji vpis (108) in dobra obiskanost študijskih krožkov, predavanj, ekskurzij in drugih aktivnosti.

Po napornem delu se prileže še dobra kavica in sproščen klepet o vsakdanjih tegobah nas upokojencev

Največji primanjkljaj znanja je na področju informacijske tehnologije, zato je zanimanje za učenje računalništva zelo veliko. V študijskem letu imamo pri računalniškem krožku dve skupini, skupaj 15 slušateljev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×