Začeli smo študijsko leto 2021/22

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Preteklo študijsko leto 2020/21 smo v maju zaključili tako, da smo se po letu in pol zopet veselo družili, in to pod drevesi na Gradišču. Začetek novega ni bil tako obetaven. Za študijsko leto 2021/22 so se člani 4. in 5. oktobra vpisovali posamično v prostorih društva. Prireditve, kot je bila običajna pred korono, si še nismo upali izvesti. Vpisalo se je približno 60 članov. Računamo, da se nam bo v nadaljevanju priključil še kdo.

Program dela je objavljen v letošnjih Utrinkih, ki so jih člani prejeli ob vpisu. Sicer pa smo začeli z delom. Startali so jezikovni krožki nemščine in angleščine, začeli smo z urjenjem spomina in s telovadbo, sestal se je domoznanski krožek, nordijska hoja je potekala vse poletje. Krožki bodo, upam, potekali v živo ob upoštevanju PCT pogojev. Krožka Umetnost branja in pripovedovanja in Računalniško-fotografski krožek bosta začela z delom prvi teden v novembru.

V petek, 15. oktobra, smo že imeli prvo delavnico, ukvarjali smo se z gozdno terapijo. Vanjo nas je popeljala Tannja Yrska, univ. dipl. inženirka gozdarstva. Z njo se nas je 11 članic podalo v gozd za šolskim centrom. Česa nas uči gozd? Gozd je po besedah Tannje Yrska sveti prostor, ker je čist, nepotvorjen, organski, prvinski in je čustveno najbolj varno okolje za človeka. V njem je vse pretočno, raste in se razkraja, vibrira s frekvenco 12 Hz in zato deluje sproščujoče in pomirjujoče. Drevesa so živa bitja in učinkujejo zdravilno. Bukev je npr. odprta, ni kritična, uči nas sprejemanja, da je dobro tako, kot je. Gaber daje izčrpanim energijo, hrast pa toplino in uravnovešenost. Da drevo začutiš, se mu moraš približati z dlanmi in mu prisluhniti dve do tri minute. V gozdu lahko hodiš, telovadiš, dihaš, slišiš tišino in sebe, ga čutiš in tako zbiraš energijo. Malo smo potelovadile tudi me, slišale še nekaj nasvetov o odpuščanju in spuščanju ter se zadovoljne razšle.

V mislih pa smo že v Kostanjevici, kamor 19. oktobra odhajamo na našo prvo ekskurzijo.

Ivančna Gorica, 17. 10. 2021

Joža Železnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×