UTŽO v Cankarjevem domu

V ponedeljek, 28.novembra, je bilo 35 članic in članov Društva UTŽO na večernem koncertu Prifarskih muzikantov v Cankarjevem domu.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

V ponedeljek, 28.novembra,  je bilo 35 članic in članov Društva UTŽO na večernem koncertu Prifarskih muzikantov v Cankarjevem domu.

Prifarski muzikanti so svojo glasbeno pot začeli kot ljudski pevci in godci pri Fari v Kostelu. Z letošnjim velikim koncertom se k ljudski pesmi znova vračajo. Vmes so sicer v 28 letih delovanja prehodili že dolgo pot, tudi od narečnih popevk, ljudskih pesmi drugih narodov, popevk – domačih in tujih, klapskih in cerkvenih pesmi, a ljudsko pesem so vedno nosili s seboj, kamorkoli jih je že zanesla pot.

Letos Slovenija praznuje in k temu prazniku so s svojim koncertom prispevati tudi Prifarci. Slovenska ljudska pesem je tako bogata, da lahko v njej najdemo spremljavo za vse življenjske priložnosti; od otroških, soldaških, ljubezenskih, svatovskih, stanovskih, domovinskih do napitnic in zdravic. In takšno življenje Slovencev so na letošnjem velikem koncertu opevali tudi Prifarci z gosti.

Na največjem odru Cankarjevega doma so se jim pridružili številni vrhunski glasbeniki. Med njimi je bil tudi naš rojak, trobentač Rok Godec.

cankar_2

Bilo je lepo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×