USTVARJALNE DELAVNICE V VIŠNJI GORI

»Čas, ki ga prebijemo skupaj in ga porabimo za ustvarjanje je najlepše izrabljen čas«.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

USTVARJALNE DELAVNICE v Višnji Gori neprekinjeno delujejo že 13. leto.Delavnice  obiskuje 6 članic Društva UTŽO Ivančna Gorica. Pri delu jih vodi gospa Marica Pilko. Družijo  se ob četrtkih  od 9. do 11. ure.


Posvečajo se predvsem tehniki »paverpol«, to je tekstilna tehnika, pri čemer so uporabile raznovrsten tekstil in iz njega ustvarjale slike, vaze, okraševale steklenice, skrinjice…… . Izdelale so si  novoletne in rojstnodnevne voščilnice ter  voščilnice za druge priložnosti. Sodelovale so tudi na natečaju izdelovana novoletnih voščilnic, ki ga je razpisala Občina  Ivančna Gorica.

Za nakup  materiala in pripomočkov, ki jih potrebujejo pri izdelavi izdelkov, so organizirale kar dva nakupovalna izleta. Nekatere ustvarjalke so tako navdušene, da ustvarjajo tudi doma.

Seveda brez končnega izleta tudi letos ni šlo. Odpeljale so se v Novo mesto v knjigarno Lili, kjer so nakupile nekaj materiala za delo med »počitnicami«, si ogledale razstavo unikatnih izdelkov in si privoščile kosilo.

Ne mirujejo niti med počitnicami. Čez poletje se dobivajo v kavarnici na kopališču v Višnji Gori, popijejo kavico in poklepetajo. Pripraviti je treba tudi nov delovni program za prihodnje »šolsko« leto, zato druženje izkoristijo tudi za to, da se dogovorijo, kaj bojo v prihodnje počele. Predvsem pa se družijo in se imajo lepo.

Nekaj svojih unikatnih izdelkov so predstavile na predstavitvi Višnje Gore v Mercator centru v Mariboru,  v Šentjurju, konec julija pa so v okviru Aninega sejma, imele razstavo izdelkov v Mestni hiši v Višnji Gori.

Konec septembra so se s svojo stojnico predstavile tudi v Cankarjevem v Ljubljani na Festivalu z tretje življenjsko obdobje.

Vabijo vse, da jih ob prvi priložnosti obiščete pri njihovem delu. Pokazale vam bodo svoje izdelke. Res je kaj videti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×