POČUTIM SE DOBRO

Uporaba EFT tehnike, da bo življenje lažje teklo

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

20. marca smo članice in člani UTŽO Ivančna Gorica prisluhnili predavanju oz. smo sodelovali v delavnici »Počutim se dobro«, ki jo je vodila gospa Helena Cesar, izvajalka 2. stopnje po predmetniku EFT.

In kaj je EFT (Emotional Freedom Techniques – Tehnike doseganja čustvene svobode)? To je enostavna metoda, katere avtor je Američan Gary Craig, po izobrazbi strojni inženir, ki je leta 1996 na spletu objavil obširen in brezplačen EFT Priročnik, ki je bil zelo hitro preveden v številne jezike, leta 2006 tudi v slovenski jezik.

Metoda EFT sloni na odkritju, da je pravi razlog za neprijeten občutek v bistvu motnja v telesnem energijskem sistemu. Razlog za naše negativne občutke ni zunanji dogodek, temveč motnja v pretoku elektrike (ki teče po meridianih) v našem telesu. Kako umaknemo to motnjo? S tehniko EFT. Metoda ponudi enostaven način, kako to motnjo lahko odpravi vsak sam in sicer tako, da hkrati:

·        čutimo svoj neprijeten občutek, si to dopustimo in to tudi besedno izrazimo;

·        se med tem lahno dotikamo akupunkturnih točk po telesu (tapkamo).

EFT tehniko smo tudi takole preizkusili:

Pri tem je predavateljica poudarila, da je že iz zgodovine človeštva znano, da dihalni sistem sodi med najpomembnejše vidike fizičnega in duševnega zdravja ter dobrega počutja. Že mnoga starodavna ljudstva so razvila način življenja in telesne vaje, ki temeljijo na ciklih dihanja. Tapkanja pa se najlažje naučimo na »tapkanje na vdih«. Vzdrževanje pravilnega dihanja je najpomembnejši dejavnik pri ohranjanju zdravja in energije. Pravilno dihanje je dihanje s prepono in je naraven način za odpravo kronične bolezni in depresije. Spremljanje kakovosti diha(nja) je najbolj preprosta uporaba tehnike EFT, ki deluje na več ravneh. In pri tem je pomembno, da tehnika EFT deluje, le uporabiti jo moramo.

Pozitivno mnenje o EFT tehniki ima tudi nam vsem dobro poznana gospa Manca Košir, ki pravi: »Tapkanje nas uči opazovanja in potem sproščanja čustvenih vozlov in vzorcev, ki nas dušijo. Neverjetno, a verjemite mi, sem že večkrat poskusila: DELUJE! Od tapkanja se zjasni pogled in zato sem drugačna jaz, si drugačen ti in je drugačen ves svet!«

 

Metka Krajnc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×