Občni zbor Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica

Članice in člani Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica smo se sestali na rednem letnem občnem zboru v torek, 3. marca 2020, v sejni sobi občine Ivančna Gorica.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Po ustaljeni navadi nas je predsednica Jožica Lampret najprej pozdravila, nato smo izvolili delovno predsedstvo in pregledali, kaj vse smo storili v letu 2019. Poročilo o tem je podala predsednica. Imeli smo šest predavanj, štiri ekskurzije, v dvanajst študijskih krožkih deluje 78 članov, bilo je pet delavnic, za zdravo življenje pa telovadimo in hodimo. Zahvalila se je vsem za dobro opravljeno delo, izpostavila pa je ustvarjalnost računalniško-fotografskega in domoznanskega krožka ter krožka umetnosti branja in pripovedovanja, ki so s svojimi prispevki obogatili naše dogodke. Članstvo je pozvala, naj predložijo svoje predloge, s katerimi bi delovanje našega društva v prihodnje še izboljšali.

Sledilo je finančno poročilo, ki ga je podala Joža Železnikar in poročilo nadzornega odbora, ki ga je prebral predsedujoči Matjaž Marinček. Vsa poročila smo soglasno sprejeli.

Upravnemu odboru in predsednici ter nadzornemu odboru je potekel že drugi dveletni mandat. Za predsednico smo ponovno izvolili dosedanjo predsednico Jožico Lampret, s svojim delom pa so na lastno željo prenehale tri članice UO, zato smo izvolili nove. Predsedovanje v nadzornem odboru je prevzela dosedanja članica odbora Danila Ilešič. Dosedanji – novi predsednici Jožici Lampret smo se s šopkom rož zahvalili za njeno delo, skrb in požrtvovalnost v preteklih mandatih in izrazili veselje nad njeno pripravljenostjo za predsedovanje društvu še naprej.

Predsednica je še omenila načrt dejavnosti v letu 2020, ki je članstvu že poznan, saj se je ta pripravil v začetku študijskega leta, to je v oktobru 2019 in velja do septembra 2020, objavljen pa je bil tudi v našem glasili Utrinki. Program dela za oktober – december 2020 bo pripravljen ob začetku novega študijskega leta. Finančni plan za leto 2020 je podala Joža Železnikar.

Ob zaključku smo se še posebej zahvalili članicam in mentorici domoznanskega krožka Tatjani Kordiš, ki so s svojim raziskovanjem Suhe Krajine in »b’če« (vodni viri v krajih, kjer ni vode) izkazali pozornost kraju Ambrus, za kar se jim krajani in Turistično društvo Ambrus zahvaljujejo.

Dobrodošel pa je tudi predlog Jože Železnikar, da bi v glasilu Utrinki uvedli novo rubriko »Člani sodelujejo«. Tukaj bi lahko objavili literarne prispevke naših članic in članov, s čimer bi glasilo še dodatno popestrili. Hkrati pa bi te prispevke objavili tudi na spletni strani društva. Upajmo, da predlog ne bo naletel na gluha ušesa!

Ivančna Gorica, 4.3.2020

Metka Krajnc

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×