Nismo več začetniki

Ker star pregovor pravi, da nikoli ni prepozno oz. bolje pozno kot nikoli, smo se tudi v tem študijskem letu zbrali tečajniki nemškega jezika; letos že drugo leto zapored.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Sedaj si že malo domišljamo, da nismo več čisti začetniki, saj se znamo predstaviti – kdo smo, od kod prihajamo, kaj delamo, koga imamo doma; znamo kupovati v trgovini, na tržnici, v lekarni. Prav tako nam jezik odlično teče v kavarni ali restavraciji … ne samo, da ne bomo ostali lačni ali žejni, še celo ceno znamo izpogajati. Kar je v današnjih časih pomembna vrlina.

Letos se nam je pridružilo še šest novih slušateljev in razdelili smo se v dve skupini po šest slušateljev – ponedeljkova in četrtkova skupina. Učenje tako poteka hitreje in naša mentorica Metka ima več časa za posameznega »študenta«. Naše učenje namreč poteka tako, da se dve uri pogovarjamo v nemškem jeziku in ko ne gre, pomaga mentorica Metka Krajnc in pogovor teče dalje. Veliko se poslužujemo dvogovorov in včasih se ob tem zelo nasmeje in seveda mi z njo, ko nam razloži, kaj smo pravzaprav povedali.

Naša, četrtkova, skupina je že lepo utečena, postali smo prijatelji, ki vsak teden težko pričakujemo druženje. Letos nadaljujemo po učbeniku Berliner Platz Neu, ubadamo se že s slovnico. Vedno dobimo tudi domačo nalogo, ki jo redno pregledujemo in po potrebi popravimo.

Menim, da je učenje tujega jezika pomembno, saj ni pametno dati
možgane preveč na pašo. Raziskave kažejo, da tako učenje zmanjšuje možnost nastanka demence in nekaterih drugih bolezni (zatorej pridite … bomo zdravi skupaj). Da o druženju in drugih prijetnih rečeh niti ne govorimo. Lahko rečemo – pridružite se nam tudi vi, saj se imamo fajn.

Darinka Petek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×