Koncer_harmonija

»Kot viharnik vrh gora«
Koncert ŽePZ Harmonija z gosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

KD HARMONIJA

»Kot viharnik vrh gora«

Koncert ŽePZ Harmonija z gosti

koncert_8_600x400V soboto, 26. novembra ob 17. uri je v avli SŠ Josipa Jurčiča potekal nenavaden dogodek, koncert ŽePZ Harmonija. Na odru je mavrična druščina treh generacij – babice z vnuki, mame in očetje s sinovi in hčerami, profesorica z nekdanjimi dijaki – združila svoje pevske moči.

koncert_3_600x400Šola je vedno bila, je in bo središče znanja in kulture nekega kraja. Ta večer je Srednja šola Josipa Jurčiča za našo prireditev na stežaj odprla svoja vrata.

Gostje večera so bili Oktet fantov KD Stična in Že PZ Nimfe, članice KD Harmonija.

Za instrumentalno spremljavo sta poskrbela Urška Petek na klavirju in Primož Cedilnik na harmoniki.

koncert_1_600x400ŽePZ Harmonija – gostitelj večera – prepeva že 9. leto. Dve leti nas vodi ga. Gabrijela Cedilnik. Skupaj z njo in ob asistenci g. Primoža Cedilnika smo ustvarile že veliko lepih in uspešnih nastopov.

Že vrsto let sodelujemo na Območni reviji pevskih zborov, na Festivalu U3ŽO v Cankarjevem domu, na različnih prireditvah v občini Iv. Gorica in zunaj nje. Letos smo imele že 12 nastopov. Tri uspešne koncerte smo lani in letos pripravile skupaj z mešanim zborom U3 iz Grosuplja in ŽePZ Tavžentrože Trebelno. Tudi oba zbora pojeta pod taktirko gospe Gabrijele Cedilnik. Največji dogodek pa je seveda vsakoletni samostojni koncert.

Veliko ur preživimo na tedenskih vajah in intenzivnih vajah. Pojemo ljudske in umetne pesmi. Skupaj z zborovodkinjo Gabrijelo pilimo melodije, dinamiko in druge finese. Velik poudarek dajemo dikciji. »Pesem mora biti poslušljiva«, nas neprestano opozarja zborovodkinja Gabrijela. Izgleda, da nam je to na koncertu uspelo, saj nas je v polni avli SŠ Josipa Jurčiča okrog 170 obiskovalcev na koncu nagradilo z bučnim, stoječim aplavzom.

Za vsako dejavnost so seveda poleg volje potrebni tudi drugi pogoji, primeren prostor in denarna podpora.

Na koncu koncerta smo se pevke Harmonije zahvalile SŠ Josipa Jurčiča in ravnatelju g. Milanu Jevnikarju za podporo in velikodušno pomoč, saj že drugo leto vadimo v svetli, topli , prijazni učilnici s klavirjem in Občini Ivančna Gorica, za finančno podporo.

Zahvalile smo se tudi vsem sodelujočim, ki so z nami soustvarili bogat pevski program in prijetno vzdušje in vse, nastopajoče in obiskovalce, povabile na druženje ob prigrizku in bogati ponudbi peciva, ki smo ga pevke pripravile same.

Jožica Lampret

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×