Bravo, naši fotografi!

V počastitev 8. februarja, Dneva kulture, je bila v zagraškem kulturnem domu osrednja občinska proslava. Na njej so nastopili zagraški pevci in recitatorji, častni gost pa je bil Željko Kozinc, avtor knjige Lepote in vrednote treh dolin, ki je svoje delo tudi predstavil. Sestavni del proslave je bila otvoritev Galerije Meduzza v stari šoli. V njej smo na prvi razstavi lahko občudovali umetniške izdelke iz kamna, ki jih je izdelal Primož Erjavec, in fotografije naših članov.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Matjaž Marinček, mentor fotografsko – računalniškega (ali obratno, če želite) krožka, je izbral 15 fotografij, ki so jih člani naredili v študijskih letih 2018/19 in 2019/20. Združil jih je pod imenom »Voda in kamen – kamen v objemu vode« in jih za nameček še opremil s svojimi haikuji. Voda je seveda reka Krka, kamen pa so skale, slapovi, jezovi ali mlinski, prek katerih teče.

Vsaka fotografija je zgodba zase, govori o reki, pa tudi o fotografu in njegovem pogledu nanjo. Za to, da jo je posnel, so bile potrebne roke, fotoaparat oz. telefon in znanje za njegovo uporabo, noge, ki so lovile ravnotežje po obrežju, pa seveda oči. Vendar, kot je rekel Mali princ, je bistvo očem nevidno. Za nastanek teh fotografij je bilo zato potrebno tudi srce, ki je prepoznalo lepoto narave in jo ujelo v objektiv.

Zato, bravo, mentor in naši fotografi! V Meduzzi ste razstavili sebe in javnosti odprli pogled na to, kaj se dogaja v naši »tretji univerzi«. Pri tem gotovo še niste rekli zadnje besede…

Fotografije bodo v galeriji na ogled do 9. marca, nato pa se bodo preselile v naše prostore in tam ostale, dokler jih ne bodo nadomestile kakšne druge.

Ivančna Gorica, 11. 2. 2020

Joža Železnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×