Bili smo na božičnem koncertu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

V nedeljo, 22. decembra zvečer, se nas je 27 članov odpeljalo v Ljubljano. V Cankarjevem domu smo se udeležili Tradicionalnega božičnega koncerta. Simfoničnemu orkestru RTV Ljubljana in Big Bandu je dirigiral Patrik Greblo, ki je poskrbel tudi za sproščeno vzdušje v nabito polni Gallusovi dvorani.

V dve uri trajajočem programu smo poslušali (in gledali seveda) različne skladbe v izvedbi različnih pevcev. Ditka je zapela svojo znano »Ne bodi kot drugi«, za katero je besedilo prispeval sam Feri Lainšček, Oto Pestner je obudil spomin na svoji znani uspešnici »Mati bodiva prijatelja« in »Vrača se pomlad«. V čast Mojmiru Sepetu, ki je bil nekje med občinstvom in bo drugo leto praznoval 90 let, je klarinetist Borut Bučar zaigral njegovo »Zemlja pleše«. Na koncu je dodal še »Ave Marijo«. Seveda ni manjkalo niti tradicionalnih božičnih skladb, kot je »Let it snow«, ki jo je zapela Alenka Godec, pa »Jingle bells« v instrumentalni izvedbi orkestra in še kaj.

Posebno predstavo nam je pripravil Uroš Perič, slovenski Ray Charles, ki je na svoj prepoznaven način odpel štiri skladbe. Atrakcija pri tem so bile tri dame iz Amerike, imenovane The Raelettes, ki so ga spremljale tako kot nekoč Raya Charlesa. »Dinamitke« Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek s prepevale o tem, da smejo sanjati, New Swing Quartet je odpel nekaj tradicionalnih božičnih pesmi in za konec postregel še z venčkom božičnih gospelov.

Dirigent Patrik Greblo je ocenil, da je občinstvo tako dobilo vse, kar si je želelo, nakar se je iz publike oglasila deklica, ki je želela slišati še »Glej zvezdice božje«. Te je smela na odru ob spremljavi orkestra tudi zapeti, njen šolani glas pa je izdal, da je šlo za domišljeno točko programa in ne za kakšno spontano improvizacijo. Dirigent pa si je sam izpolnil svojo dolgoletno željo ter odpel, in to dobro, znano Nipičevo »Silvestrski poljub«. Seveda je požel buren aplavz.

Za slovo so se na odru razvrstili vsi nastopajoči, občinstvo pa si je moralo tradicionalno »Sveto noč« izboriti z aplavzom. Zapeli smo jo vsi skupaj.

Preživeli smo lep večer ob kvalitetni glasbi in izvedbi, kot se za Cankarjev dom tudi spodobi. Seveda se bomo vanj še vrnili, če ne prej pa ob letu osorej…

Ivančna Gorica, 23. 12. 2019

Joža Železnikar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×