Kje je Dežela smehljaja?

Mi smo jo iskali v torek, 26. marca, v ljubljanski Operi. Tam smo namreč gledali in poslušali opereto Franza Leharja »Dežela smehljaja«. Predstava je bila preplet glasbe, plesa in govorjene besede. Spremljanje vsebine so olajšali »nadnapisi«, pevci pa so peli v slovenščini. Opereto avstrijskega skladatelja Franza Leharja so prvič uprizorili leta 1929 na Dunaju in je takoj postala uspešnica. Nekatere njene melodije so še danes »železni repertoar« radijskih postaj in smo jih lahko prepoznavali tudi mi. Preberi več “Kje je Dežela smehljaja?”

Benetke, Murano in Burano

Predstavljajte si, da ste 20-letna Benečanka, ki ne uporablja družbenih omrežij, ne gleda televizije in ni še nikoli zapustila rodnega mesta. Ne veste, kaj so avtomobil, motor, avtobus, traktor. Vsa vaša prevozna sredstva so na vodi. Ne veste, kaj je zebra ali semafor. Ja, življenje v Benetkah JE drugačno od tistega, ki ga mi razumemo kot samega po sebi razumljivega in logičnega. Preberi več “Benetke, Murano in Burano”

Ali smo varni?

O tem smo lahko razmišljali po tem, ko smo v torek, 5. marca, poslušali nasvete policistov, dveh strokovnjakov z območja Policijske postaje Ivančna Gorica. V sklopu volilnega občnega zbora, ki smo ga imeli ta dan, sta nam policistka Berta Flisek in njen kolega (imena žal nismo izvedeli) podala nekaj priporočil, kako si zagotoviti varnost na domu, v prometu in na spletu. Preberi več “Ali smo varni?”

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress