Dvanajsta noč ali kar hočete…

Ko smo se v soboto, 17. februarja, zvečer odpeljali v ljubljansko Dramo, bilo nas je 49, si nismo predstavljali, kaj nam bo Shakesperova komedija s tem naslovom dala. Pričakovali smo seveda obilo smeha, pa smo dobili mnogo več. Komedija »Dvanajsta noč ali Kar hočete« je nastala med letoma 1600 in 1602 ter je najpogosteje uprizarjana Shakespearova komedija. Avtor je pred 424 leti predvidel zmešnjavo spolov, s kakršno se srečujemo (tudi) danes. Preberi več “Dvanajsta noč ali kar hočete…”

Kako smo proslavili praznik kulture?

Kulturno, vsekakor, in to trikratno. V četrtek, 8. februarja, smo se, bilo nas je 41, odpeljali na Bizeljsko. Najprej smo se ustavili v Stari vasi, kjer deluje družina Istenič, znana pridelovalka penin, potem smo si v Brežicah ogledali še muzej v tamkajšnjem gradu. Proslavljanje praznika kulture pa smo začeli z recitalom članov krožka Umetnost branja in pripovedovanja takoj po prihodu k Isteniču. Preberi več “Kako smo proslavili praznik kulture?”

Prof. dr. Dušan Plut med nami

V torek, 6.februarja, smo imeli priložnost in čast v naši sredi pozdraviti prof. dr. Dušana Pluta, sedaj člana Sveta za varovanje okolja pri SAZU, sicer pa znanega »zelenega« in nekdanjega politika. Skoraj dve uri, bilo nas je 20, smo zavzeto poslušali njegovo predavanje z naslovom »Človek in okolje«. Povzemam nekaj njegovih najbolj ilustrativnih pripovedi. Preberi več “Prof. dr. Dušan Plut med nami”

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress