Kako pomembno je gibanje za starejše?

Odgovor je: zelo. O tem nas prepričujejo z vseh strani, mi pa smo na delavnici »Gibanje starejših«, ki smo jo imeli v petek, 27. januarja v prostorih društva, prisluhnili stroki. Nika Ferlin, dipl. fizioterapevtka, je 12 prisotnim članom gibanje predstavila v teoriji in praksi. Preberi več “Kako pomembno je gibanje za starejše?”

Kam gre naš svet?

Prejšnji predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel nam je v torek, 10. januarja, poleg »nogometa brez žoge« natresel še precej svojih izkušenj in modrih misli, ki vzpodbujajo k razmišljanju. Govoril je o današnjih mladih, s katerimi se srečuje pri svojem sedanjem delu in o bodočnosti, kot jo pričakuje. Preberi več “Kam gre naš svet?”

Nogomet brez žoge – ali je možen?

Odgovor je: da, možen je! O tem nas je na torkovem srečanju 10. januarja v Šolskem centru, bilo nas je 19, prepričal Tomaž Vesel. Poznamo ga kot nekdanjega predsednika Računskega sodišča, kjer je bil deležen veliko (z njegovega vidika najbrž preveč) pozornosti, kot vrtnarja, videli smo njegov vrt, bil pa je tudi dijak našega Šolskega centra. Spoznali smo ga kot odličnega govorca, saj nas je s svojim izvajanjem držal v pozornosti debeli dve uri. Vsebino vsega je nemogoče spraviti na eno stran, zato bom v prispevku povzela le nekaj najbolj ilustrativnih in presenetljivih dejstev. Preberi več “Nogomet brez žoge – ali je možen?”

Ko zmanjka presežnikov

Ugibam, da jih je le malo, ki niso slišali za nesmrtnega britanskega komika Charlieja Chaplina. Leta 1940 je luč sveta ugledala ameriška protivojna, komično-dramska, protinacistična, politično satirična, vizionarska črna komedija Veliki diktator, za katero je Chaplin napisal scenarij in glasbo, jo zrežiral, bil producent in v njej odigral obe glavni vlogi. Postala je uspešnica. Obsojala je Adolfa Hitlerja, Benita Mussolinija, fašizem, antisemitizem in naciste. Preberi več “Ko zmanjka presežnikov”

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress