Kako politika vdira v medije?

O tem smo prisluhnili na prvem torkovem srečanju 8. novembra v Šolskem centru. Udeležilo se ga je 19 poslušalcev, slišali pa smo dva kompetentna novinarja – nekoč domačina Stičana Lada Ambrožiča in Aleksa Štakula. Pogovor je tekel v obliki intervjuja, pri čemer je bil spraševalec Aleks Štakul, intervjuvanec pa Lado Ambrožič. Vse, kar smo slišali, je zapisano v Ambrožičevi knjigi »Spotikanja«, ki je letos izšla pri Založbi Buča, Ljubljana. Kako torej politika vdira v medije, v tem primeru v informativni program RTV Slovenije? Preberi več “Kako politika vdira v medije?”

Druga, manj znana plat Trsta

Na prelep jesenski dan, 18. oktobra 2022, smo se podali na izlet v Trst z naslovom  »Po poteh dediščine Avstro-Ogrske«. V mestu se nam je pridružila vodnica, Pirančanka, sicer odlična poznavalka Trsta in njegove zgodovine.

Ogled smo pričeli s krožno vožnjo po središču Trsta in iz avtobusa videli glavne znamenitosti, ki smo si jih kasneje tudi ogledali, ko smo se peš sprehodili po mestu. Preberi več “Druga, manj znana plat Trsta”

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress