Prva ekskurzija v študijskem letu 2019 – 2020

Smer Divača – Prem – Pivka

To je bila naša prva ekskurzija v tem študijskem letu. V torek, 15. oktobra, se nas je v Ivančni Gorici na avtobusni postaji zbralo devetintrideset. Ko smo v Ljubljani »pobrali« še našega vodnika, starega znanca Dušana Krambergerja, smo bili popolni in pripravljeni na nova doživetja. Preberi več “Prva ekskurzija v študijskem letu 2019 – 2020”

Začelo se je…

Študijsko leto 2019/2020 na »tretji univerzi«, kot ji rečemo, uradno pa v Društvu Univerza za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica. Natančno 1. oktobra smo se srečali v občinski sejni sobi, ki je bila za več kot 60 študentov kar pretesna. V dobri uri smo opravili vse, kar je potrebno za resen začetek dela.

Prisotne je najprej pozdravila Jožica Lampret, predsednica društva, nato pa je voditelj programa Matjaž Marinček besedo predal podžupanu Tomažu Smoletu. Da je UTŽO za občino dragocena, ker starejše ohranja aktivne, jim omogoča nova znanja in medsebojno druženje in jih ohranja vitalne, je poudaril. V naslednjem letu se bo občina vključila v Prostofer, ki bo omogočal brezplačen prevoz starejših. Tu bo prostor tudi za šoferje – prostovoljce. Zaželel nam je mnogo novega znanja, pa tudi veselega druženja. Preberi več “Začelo se je…”

© Spletno stran oblikuje Jože Mestnik in uporablja Wordpress